pátek 6. května 2016

Fazolové lusky s uzeným tofu a zeleninové hranolky

(3 porce)      



Fazolové lusky s česnekem a uzeným tofu jsou skvělým rychlým obědem pro každého. Hodí se k nim zeleninové hranolky, brambory vařené na páře s koprem nebo je můžete použít jako přílohu ke svému oblíbenému jídlu.


Ze zeleninových hranolek máme nejraději celerové. Většinou je připravujeme půl na půl z bramborovými. Ale klidně k nim přihoďte na plech i hranolky z mrkve a řepy.



Ingredience:

450g fazolových lusků
200g uzeného tofu
10 stroužků česneku
olivový olej
2-3PL sojové omáčky Tamari (jakékoliv)

Hranolky:
400g brambor
400g celeru
3PL olivový olej
2ČL  provensálského koření (bez soli)
1ČL soli 

Jak na to:
  • Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory a celer si oškrábeme a nakrájíme na stejně silné hranolky. Opláchneme a osušíme. 
  • Přendáme do mísy, zakápneme olivovým olejem a přidáme provensálské koření.
  • Promícháme a dle chuti osolíme (záleží na použitém provensálském koření, některé je již dost slané). 
  • Hranolky přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby. 
  • Pečeme 30min/200°C. V polovině pečení hranolky prohrábneme.
  • Fazolové lusky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka asi 15 minut.
  • Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky. Nastrouháme si uzené tofu.
  • Na oleji restujeme česnek. Přidáme uvařené, scezené fazolové lusky a strouané uzené tofu. Promícháme a chvilku ještě opékáme.
  • Odstavíme, přidáme sojovou omáčku a podáváme. 



Žádné komentáře:

Okomentovat