úterý 9. prosince 2014

Růžičková kapusta s hříbky a zeleninovou kaší

(4 porce) 


Má oblíbená zelenina, kterou lidé zrovna nemilují. Pomalu dušená s hříbky na kmínu je výtečná.
Skvěle chutná v kombinaci s vlašskými oříšky, ale ty nám bohužel zrovna došli.


V růžičkové kapustě je nejvíce obsažen vitamín C, B1, B2, E a A, z minerálních látek mnoho draslíku. Je skvělá do polévek a omáček. Pár dušených kapustiček krásně dozdobí každé jídlo. 





Ingredience:

400g růžičkové kapusty
450g žampiónů (mražené lesní houby)
3 cibule
2PL sojové omáčky Tamari 
2ČL kmínu
vlašské ořechy (jiné oříšky)

400g brambor
250g pastináku (nebo celeru)
150g mrkve
pórek (jarní cibulka, pažitka...)
sůl  

Jak na to:
  • Na troše oleje restujeme nakrájenou cibuli na půl kolečka. Přidáme kmín a nakrájené houby. Restujeme 10 minut.
  • Přidáme sojovou omáčku a očištěnou růžičkovou kapustu. Podlijeme trochou vody a pomalu dusíme 25 minut. Pokud máme růžičkovou kapustu mraženou, doba dušení bude kratší.   
  • Brambory, pastinák a mrkev vaříme v osolené vodě do změknutí. Zcedíme, přidáme nakrájený pórek a rozmačkáme.
  • Podáváme posypané oříšky a semínky.


Žádné komentáře:

Okomentovat