(4 porce)
Skvěle chutná v kombinaci s vlašskými oříšky, ale ty nám bohužel zrovna došli.
400g růžičkové kapusty
450g žampiónů (mražené lesní houby)
3 cibule
2PL sojové omáčky Tamari
2ČL kmínu
vlašské ořechy (jiné oříšky)
400g brambor
250g pastináku (nebo celeru)
150g mrkve
pórek (jarní cibulka, pažitka...)
sůl
- Na troše oleje restujeme nakrájenou cibuli na půl kolečka. Přidáme kmín a nakrájené houby. Restujeme 10 minut.
- Přidáme sojovou omáčku a očištěnou růžičkovou kapustu. Podlijeme trochou vody a pomalu dusíme 25 minut. Pokud máme růžičkovou kapustu mraženou, doba dušení bude kratší.
- Brambory, pastinák a mrkev vaříme v osolené vodě do změknutí. Zcedíme, přidáme nakrájený pórek a rozmačkáme.
- Podáváme posypané oříšky a semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat