(6 porcí)
Velmi jsme si oblíbili krémové polévky. Jejich příprava je náramně snadná a výsledek je vždy perfektní. Většinou stačí jen 3 suroviny, koření a polévka je na světě. Nejlepší na tom je, že v těchto mixovaných polévkách skryjete zeleninu, kterou Vám třeba vybírají z talíře děti nebo chlapi ;-)
520g pastináku
520g brambor
20g sušených hříbků (nebo čerstvé houby dušené na cibulce)
1400ml zeleninového vývaru (vody)
1ČL kmínu
2ČL majoránky
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
4ČL miso pasty (nebo zeleninový bujón)
Jak na to:
- Hříbky si namočíme do vody alespoň na dvě hodiny. Pokud nemáme sušené hříbky použijeme čerstvé lesní houby (žampióny), které podusíme na cibulce.
- Brambory a pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Všechny ingredience přendáme do hrnce, přidáme koření a zalijeme vývarem (vodou).
- Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu, vyndáme celé koření a rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme.
- Polévku podáváme posypanou semínky, klíčky a kvašenou zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat