(3 porce)
Fazolové lusky s česnekem a uzeným tofu jsou skvělým rychlým obědem pro každého. Hodí se k nim zeleninové hranolky, brambory vařené na páře s koprem nebo je můžete použít jako přílohu ke svému oblíbenému jídlu.
Ze zeleninových hranolek máme nejraději celerové. Většinou je připravujeme půl na půl z bramborovými. Ale klidně k nim přihoďte na plech i hranolky z mrkve a řepy.
Ingredience:
450g fazolových lusků
200g uzeného tofu
10 stroužků česneku
olivový olej
2-3PL sojové omáčky Tamari (jakékoliv)
Hranolky:
400g brambor
400g celeru
3PL olivový olej
2ČL provensálského koření (bez soli)
1ČL soli
Jak na to:
- Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory a celer si oškrábeme a nakrájíme na stejně silné hranolky. Opláchneme a osušíme.
- Přendáme do mísy, zakápneme olivovým olejem a přidáme provensálské koření.
- Promícháme a dle chuti osolíme (záleží na použitém provensálském koření, některé je již dost slané).
- Hranolky přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby.
- Pečeme 30min/200°C. V polovině pečení hranolky prohrábneme.
- Fazolové lusky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka asi 15 minut.
- Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky. Nastrouháme si uzené tofu.
- Na oleji restujeme česnek. Přidáme uvařené, scezené fazolové lusky a strouané uzené tofu. Promícháme a chvilku ještě opékáme.
- Odstavíme, přidáme sojovou omáčku a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat