(4-6 porcí)
Hrášek obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a karoteny. Ve větším množství jsou zastoupeny minerální látky (fosfor, draslík, vápník a hořčík).
900g hrášku (čersvý nebo mražený)
3 cibule
2-3PL bazalkového pesta (domácí, koupené ve zdravé výživě, supermarketu)
1200ml zeleninového vývaru (vody)
1/2ČL pepře
4ČL miso pasty
sůl
citrón nebo limetka
Jak na to:
- Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme hrášek a koření.
- Přilijeme 1,2 litru zeleninového vývaru.
- Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu,bazalkové pesto (obojí by nemělo projít varem) a polévku rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme.
- Do polévky přidáme šťávu z půlky citrónu nebo limetky.
- Polévku podáváme posypanou semínky s plátkem citrónu a čerstvou bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat