úterý 14. října 2014

Hrášková polévka

(4-6 porcí)



Tato výborná hrášková polévka nikdy nezklame. Je velmi chutná a nádherně jednoduchá.


Kdo by neměl rád čerstvý mladý hrášek. Vždycky se mi při jeho konzumaci vybaví dětství. Škoda, že se nedá tak často sehnat čerstvý, pokud není možnost si ho pěstovat.
Hrášek obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a karoteny. Ve větším množství jsou zastoupeny minerální látky (fosfor, draslík, vápník a hořčík).


Polévku podáváme s česnekovým celozrnným toustem, grilovanou paprikou, sezamovými a dýňovými semínky a dozdobíme plátkem citrónu a bazalkou.


Ingredience:

900g hrášku (čersvý nebo mražený)
3 cibule
2-3PL bazalkového pesta (domácí, koupené ve zdravé výživě, supermarketu)
1200ml zeleninového vývaru (vody)
1/2ČL pepře
4ČL miso pasty
sůl
citrón nebo limetka   
     
Jak na to:
  • Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme hrášek a koření.
  • Přilijeme 1,2 litru zeleninového vývaru. 
  • Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu,bazalkové pesto (obojí by nemělo projít varem)  a polévku rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme.
  • Do polévky přidáme šťávu z půlky citrónu nebo limetky.
  • Polévku podáváme posypanou semínky s plátkem citrónu a čerstvou bazalkou. 


Žádné komentáře:

Okomentovat