čtvrtek 23. října 2014

Plněné Conchiglioni pečené na zelenině

(4 porce)


Chutné a pěkné na pohled. Velké těstovinové mušle jsou skvělé. Můžeme je naplnit čerstvým salátem a přímo podávat nebo naplnit oblíbenou směsí a zapéct.


K fazolím přimícháme kešu "sýrovou" omáčku, nebo přidáme mixované tofu s česnekem, bylinkami a trochou rostlinné smetany nebo bešamelovou omáčku z Hrášky.    





Těstoviny naplníme, naskládáme na zeleninu a dáme do trouby. Podáváme s kvašenou zeleninou, klíčky, semínky a oříšky.












Ingredience:

24 ks těstovinových vařených mušlí - Conchiglioni
500g kešu "sýrové" omáčky (nebo bešamelové omáčky s Hrašky)
500g vařených malých bílých fazolí (nebo plechovku fazolí)
1 cuketa
2 papriky
4 rajčátka
4 stroužky česneku
1/4ČL pepře
1ČL bylinkového másla (mé oblíbené)
čerstvá bazalka

Jak na to:
  • Luštěniny si předem namočíme, nejlépe přes noc. Vodu slijeme a vaříme v nové vodě s bylinkami proti nadýmání (saturejka, libeček, majoránka) do měkka. Před dovařením osolíme.    
  • Uvaříme si těstoviny. 
  • Na troše oleji osmažíme 1 cibuli, přidáme prolisovaný česnek (2 stroužky), vařené fazole a kešu "sýrovou" omáčku. Ochutíme mletým pepřem, čerstvě nasekanou bazalkou, promícháme a odstavíme.  
  • Cuketu nakrájíme na kolečka, lehce osolíme a necháme vypotit. Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky, 1 cibuli na kolečka a dáme do pekáče. Přidáme cuketu, prolisovaný česnek (2 stroužky) zakápneme olivovým olejem a dochutíme bylinkovým máslem. Pořádně promícháme.  
  • Vařené těstoviny naplníme fazolovou směsí a klademe na připravenou zeleninu.
  • Pečeme na 180°C/20-30 minut.


Kešu "sýrová omáčka" - Ingredience:

100g kešu 
400ml vody
4PL lahůdkového droždí
2PL kukuřičného škrobu (bramborový)
1PL citrónové šťávy
1 stroužek česneku
1 cibule
sůl a koření dle libosti (oregano, bazalka...)

Jak na to:
  • Kešu si namočíme přes noc. Vodu slijeme, propláchneme a dáme do koktejlového mixéru. Přidáme 300ml vody, citrónovou šťávu, česnek, lahůdkové droždí, restovanou cibulku a mixujeme dohladka.
  • Ochutnáme, popřípadě dosolíme a přidáme koření dle chuti. Promixujeme.
  • Směs přelijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu.
  • Ve 100ml vody si rozpustíme škrob a přilijeme ke směsi. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí asi 3 minuty.    
  • Přelijeme omáčkou připravené jídlo a servírujeme nebo ještě zapékáme.


Bešamelová omáčka z Hrašky - Ingredience:

85g Hrašky
500ml vody
2PL lahůdkového droždí
sůl a koření dle libosti (muškátový oříšek, provensálské koření...)

Jak na to:
  • Hrášku a lahůdkové droždí si rozmícháme ve vodě a pozvolna vaříme 20 minut za občasného míchání na hustou bešamelovou omáčku.
  • Přelijeme omáčkou připravené jídlo a zapékáme.




Žádné komentáře:

Okomentovat