čtvrtek 27. listopadu 2014

Portobello burger

(dle počtu strávníků)


Kdo by neměl chuť si dát burger??? Burgery se dají naplnit čímkoliv a výsledek je pokaždé vynikající. Stačí jen trošku fantazie a skvělá večeře je na světě.


Burgery dle našeho podání. Nebo spíše, kdo na co má chuť si do housky dá ;-)... Pro inspiraci: dýňové karbanátky, grilované portobello, grilovaná paprika a cibule, kvašená zelenina, parmezán se sezamu a kešu, tofunéza, ledový salát, rukola a rajčátka. Doporučuji si k burgerům ještě udělat celerové hranolky. A recept na burger housky zde.  





Pečené portobello:

6ks žampióny portobello
2ks cibule
2ks papriky 
4 stroužky česneku
olivový olej
3PL sojové omáčky Tamari
parmezán se sezamu a kešu (nemusí být)
bylinkové máslo (provensálské koření)
bambova sůl
uzená paprika (sladká paprika)

Dále:

6ks celozrnný burger housek
tofunézu (sojanézu, domácí kečup)
kvašená zelenina
ledový salát
rukola
2ks rajčátek

Jak na to:
  • Portobella očistíme. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Papriku podélně nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na kolečka. Přendáme na pekáč, zakápneme olivovým olejem a okořeníme bambovou solí (čímkoliv...).
  • Žampióny přendáme na pekáč, můžeme ještě dokořenit dle libosti a pečeme společně s paprikami a cibulí na 180°C/25-30 minut. 
  • Po upečení žampiónů, posypeme vnitřek kloboučků parmezánem se sezamu a kešu (nemusí být).
  • Burger housky si rozkrojíme a na sucho opečeme na pánvi (housky zatížíme pro lepší křupavost).
  • Spodek housky potřeme tofunézou, vrch housky domácím kečupem. Mezi housku klademe ledový salát, rukolu, rajčátka, pečenou papriku a cibuli, kvašenou zeleninu a upečené portobello.
  • Hotové burgery propíchneme párátkem nebo špejlí, aby se nám při konzumaci nerozjížděly.


Žádné komentáře:

Okomentovat