(dle počtu strávníků)
6ks žampióny portobello
2ks cibule
2ks papriky
4 stroužky česneku
olivový olej
3PL sojové omáčky Tamari
parmezán se sezamu a kešu (nemusí být)
bylinkové máslo (provensálské koření)
bambova sůl
uzená paprika (sladká paprika)
Dále:
6ks celozrnný burger housek
tofunézu (sojanézu, domácí kečup)
kvašená zelenina
ledový salát
rukola
2ks rajčátek
- Portobella očistíme. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- Papriku podélně nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na kolečka. Přendáme na pekáč, zakápneme olivovým olejem a okořeníme bambovou solí (čímkoliv...).
- Žampióny přendáme na pekáč, můžeme ještě dokořenit dle libosti a pečeme společně s paprikami a cibulí na 180°C/25-30 minut.
- Po upečení žampiónů, posypeme vnitřek kloboučků parmezánem se sezamu a kešu (nemusí být).
- Burger housky si rozkrojíme a na sucho opečeme na pánvi (housky zatížíme pro lepší křupavost).
- Spodek housky potřeme tofunézou, vrch housky domácím kečupem. Mezi housku klademe ledový salát, rukolu, rajčátka, pečenou papriku a cibuli, kvašenou zeleninu a upečené portobello.
- Hotové burgery propíchneme párátkem nebo špejlí, aby se nám při konzumaci nerozjížděly.
Žádné komentáře:
Okomentovat