(forma 28cm)
Místo čokolády jsem použila kakaové máslo a kakao. Ale určitě bude skvělý i s čokoládou, jak jsem uvedla v receptu.
Pokud nemáte koktejlový mixér, kde se dá mixovat i horká směs, tak nevadí, jen nebude náplň tak hladká a budou v ní cítit kousky kokosu. Nebo stačí pořádně rozmixovat kokos až na kokosové máslo.
Já jsem si na chvilinku vložila korpus do vyhřáté trouby. Přidala jsem totiž moc namáčecí vody s datlemi. V receptu jsem již vodu ubrala, takže to určitě nebude třeba.
A copak že je to za kouzelné slovíčko AGAR??? Agar je rostlinná želatina vyrobená z mořských řas. Je k zakoupení v jakékoliv zdravé výživě. Většinou se prodává v malých 10g sáčcích, které vyjdou na necelých 15Kč. Agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Velmi účinně snižuje cholesterol, vhodný pro osoby s vysokým tlakem.
Ingredience:
250g
ovesných vloček
125g
datlí + 110ml vody
250g
kokosu
450g
švestek
75g
čokolády (kakaové máslo + kakao)
5g agaru
+ 300ml vody
javorový
sirup
1ČL
perníkového koření
špetka
soli
- Datle opláchneme, zalijeme 110ml vody a necháme odmočit alespoň 1 hodinu.
- Ovesné vločky rozmixujeme se špetkou soli na mouku a postupně přidáváme datle. Nakonec přilijeme i namáčecí vodu. V mixéru by Vám měla vzniknout pevná hmota.
- Těsto vyndáme, propracujeme a nastrouháme na hrubém struhadlo do vymazané dortové formy, rozprostřeme a zlehka upěchujeme. Dáme do ledničky vychladnout.
- Kokos rozmixujeme v mixéru až začne pouštět tuk. Odebereme si 8 lžic mixovaného kokosu, smícháme jej s 5PL javorového sirupu a 3PL kakaa. Tuto hmotu rozetřeme na korpus a posypeme perníkovým kořením.
- Nakrájené švestky rozvaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Osladíme sirupem a přidáme čokoládu. V 300ml studené vody rozmícháme agar a přilijeme ke švestkám. Minutu provaříme a vmícháme kokos. Tuto směs přendáme do koktejlového mixéru a mixujeme na hladkou směs.
- Nalijeme rovnoměrně na korpus. Posypeme na sucho opraženými vločkami a nastrouháme čokoládu.
- Dáme do ledničky na pár hodin vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat