(forma 28cm)
Tento koláč je příjemně sladko kyselý díky červenému rybízu. Ale určitě se dá nahradit jakýmkoliv ovocem. Jelikož je sezóna rybízu za námi tak co takhle vyzkoušet třeba ostružiny?
A samozřejmě se snažím s pokrmů vytěsňovat bílé mouky a nahrazovat je vločky, oříšky a moukou celozrnnou. A proč? Máte-li zájem přečtěte si : Bílá mouka 1, Bílá mouka 2, Bílá mouka 3
Ingredience:
250g
ovesných vloček
65g
sušené třtinové šťávy (třtinový cukr)
65g
mandlí
125g
celozrnné špaldové či pšeničné mouky
125g
rýžového oleje (slunečnicový)
1 zralý
banán
1KL
skořice (nemusí být)
200g
mandlí (1:1- mandle:lískové ořechy)
75g
sušené třtinové šťávy (třtinový cukr)
150 g
sojového jogurtu (rostlinné mléko)
150g
rostlinného mléka
špetka
soli
červený rybíz
Jak na to:
- Rozmixujeme mandle s ovesnými vločky, přidáme sušenou třtinovou šťávu, skořici a ještě promixujeme.
- Přidáme vidličkou rozmačkaný banán , špaldovou mouku, rýžový olej. Promícháme.
- Těsto vmačkáme do dortové formy a zvedneme okraje.
- 200g mandlí, 75g sušené třtinové šťávy, špetku soli, 150g sojového jogurtu, 150g rostlinného mléka a 2 lžíce škrobu promixujeme v mixéru a nalijeme na korpus.
- Posypeme řádně červeným rybízem.
- Pečeme 30 minut/200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat