Další varianta na výrobu domácí nutely, tentokrát s arašídy. Můžeme použít nepražené i pražené arašídy (výraznější chuť).
Arašídy jsou plodem bobovité rostliny podzemnice olejné. Dozrávají pod zemí v tvrdých luscích. Jsou často řazeny mezi oříšky, ale jedná se o luštěninu. Arašídy obsahují velké množství tuku (až 50%) a proteinů (až 30%). Jsou dobrým zdrojem bílkovin. Arašídy obsahují významné množství resveratrolu, který patří mezi silné antioxidanty.
Díky vysokému obsahu tuku se z arašídů vyrábí kvalitní olej nebo arašídové máslo.
Arašídy mixujeme na arašídovou pastu, přidáme banán a kakao... Množství si přidáváme podle chuti a libosti. Dále můžeme přidat oblíbenou čokoládu, popřípadě dosladit javorovým sirupem.
Ingredience:
Arašídy jsou plodem bobovité rostliny podzemnice olejné. Dozrávají pod zemí v tvrdých luscích. Jsou často řazeny mezi oříšky, ale jedná se o luštěninu. Arašídy obsahují velké množství tuku (až 50%) a proteinů (až 30%). Jsou dobrým zdrojem bílkovin. Arašídy obsahují významné množství resveratrolu, který patří mezi silné antioxidanty.
Díky vysokému obsahu tuku se z arašídů vyrábí kvalitní olej nebo arašídové máslo.
Arašídy mixujeme na arašídovou pastu, přidáme banán a kakao... Množství si přidáváme podle chuti a libosti. Dále můžeme přidat oblíbenou čokoládu, popřípadě dosladit javorovým sirupem.
150g arašídů
4-5ČL kakaového prášku
1-2 banány
Dále dle chuti:
kvalitní čokoláda
javorový sirup
kvalitní čokoláda
javorový sirup
Jak na to:
- Arašídy rozmixujeme v nožovém mixéru na hladkou pastu.
- Přidáme banány a kakaový prášek podle potřeby. Promixujeme a dobrota je hotová.
Dále dle chuti:
- Nutela se dá zjemnit přidáním čokolády. Popřípadě dosladit javorovým sirupem.
- Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přimixujeme.
- Nutelu uchováváme v lednici, kde nám vydrží týden.
Žádné komentáře:
Okomentovat