(3 - 4 porce)
Dokud ještě máme rajčátka, která krásně voní a skvěle chutnají, byla by škoda neuvařit si z nich dobrou polévku.
rakoviny, cholesterolu v krvi, kardiovaskulárních a degenerativních onemocněním, Podporuje imunitní systém. Rajčátka slouží i jako zdroj draslíku a chromu.
Polévku podáváme s česnekovým celozrnným toustem, grilovanou paprikou, konopnými a dýňovými semínky a dozdobíme bazalkou.
1kg rajčátek
3 cibule
4 stroužky česneku (dle chuti)
0,5l zeleninového vývaru (vody)
4PL Hrašky
1/2ČL mletého pepře
4 bobkové listy
6ks nového koření
4ČL miso pasty
čerstvá bazalka a rozmarýn
Jak na to:
- Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme česnek, hrašku a koření. Promícháme.
- Dále přidáme nakrájená rajčata a vodu.
- Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme a vyndáme celé koření, přidáme miso pastu (neměla by projít varem) a polévku rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme. Miso pasta je slaná, proto dochutíme až po přidání pasty.
- Do polévky v mícháme nasekané čerstvé bylinky a podáváme posypané dýňovými a konopnými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat