(1 plech)
Jedna z inspirací na zpracování přerostlých cuket je cukeťák ;-). Jelikož máme zásobu cuket, pečeme tuto dobrotu často a v různých kombinacích.
Cuketu není potřeba oškrábat ani vydlabat. Jen si ji nastrouháme na jemno a po 15 min vymačkáme přebytečnou vodu.
Do těsta můžeme přidat cokoliv co máme rádi a vždy je to moc chutné. Pro inspiraci: nastrouhané uzené tofu, vařenou cizrnu nebo fazole (zlehka promixujeme), vařenou červenou nebo zelenou čočku (doporučuji přidat trochu rajského protluku). Pokud nemám uvařené luštěniny, jednoduše přidám z konzervy ;-).
Chceme-li bezlepkovou variantu celozrnnou mouku nahradíme Hraškou.
Ingredience:
700g cukety
200g uzeného tofu (vařené cizrny, fazolí nebo čočky)
3-5 stroužků česneku
50g olivového oleje
2ČL majoránky
sůl (koření dle libosti)
pórek nebo petželka
2ČL majoránky
sůl (koření dle libosti)
pórek nebo petželka
- Cuketu si nastrouháme na jemném struhadle a necháme cca 15 min stát (necháme v cedníku odkapávat přebytečnou vodu).
- Mezitím si v míse smícháme Hrašku, mouku, prášek do pečiva, olej, na hrubo nastrouhané tofu (rozmixovanou cizrnu, fazole nebo celou čočku), na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený pórek (petržel) a koření..
- Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu a vmícháme do směsi.
- Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme ještě zlehka potřeli olejem.
- Pečeme na 200°C/30-40 min.
2KL prášku do pečiva, majoránky? to jsou polévkové lžíce? to je asi moc ne.. tak čajové? nebo co je to KL? :-)
OdpovědětVymazatZnamená to kávovou lžičku ;-), tudíž jako čajová. Dík za připomínku, raději změním KL na ČL :-).
Vymazat