pondělí 1. září 2014

Plněné Tofu knedlíky

(16 ks - 3-4 porce)



Kdo by neměl rád plněné knedlíky? Tyto se dají plnit na sladko i na slano.


Není důležité jaké mouky použijeme. Dobře bude určitě fungovat celozrnná pšeničná a špaldová mouka. Nebála bych se ani přidat trochu pohankové, pokud ji máte rádi. Použijeme-li místo mléka sojový jogurt, knedlíky budou mít příjemnou "tvarohovou chuť". 


Po vyndáni těsta z nožového mixéru ho ještě propracujeme. Pokud by se lepilo, přidáme mouku. Rozválíme si těsto do válečku a nakrájíme nožem na 16 dílků.




Knedlíky se dají plnit čerstvým nebo zavařeným ovocem. Při vaření použijeme velký hrnec nebo je vaříme na dvakrát. Pokud nemají dostatek místa mohou se přilepit ke dnu. Knedlíky vhazujeme do vroucí vody.


Pokud nám zůstane ještě nějaké ovoce rozvaříme ho, osladíme oblíbeným sirupem nebo rozinkami a rozmixujeme. Touto ovocnou omáčkou knedlíky přelijeme.





Ingredience:

220g tofu natural
150ml rostlinného mléka (sojového jogurtu)
150g celozrnné hladké pšeničné mouky
100g celozrnné ječné mouky
50g kukuřičné mouky
60g kokosového oleje (rýžového nebo slunečnicového)
špetka soli
1KL perníkového koření
1KL skořice
vanilka (nemusí být)
16 a více rynglí (švestky nebo jakékoliv sezónní ovoce)
Javorový sirup
        
Jak na to:
  • Tofu rozmixujeme v nožovém mixéru, přidáme mléko,olej a promixujeme.
  • Postupně přidáváme do mixéru mouky. Těsto vyndáme a ještě propracujeme na vále.
  • Vytvoříme si z těsta hrubší váleček a nožem odkrajujeme 16 ks.
  • Z kousků vytvoříme koule, které zploštíme a do každé vložíme jednu ryngli a vytvoříme opět koule.
  • Vhodíme do vařící vody a povaříme 10-13 min. Použijte velký hrnec, nebo vařte na dvakrát, aby nedocházelo k přilepení.
  • Zbylé ryngle rozvaříme v hrnci, osladíme javorovým sirupem a dochutíme skořicí, perníkovým kořením a vanilkou. Koule přelijeme touto omáčkou, popřípadě posypeme mletými oříšky, kokosem nebo mandlovými lupínky.


Žádné komentáře:

Okomentovat