(16 ks - 3-4 porce)
Knedlíky se dají plnit čerstvým nebo zavařeným ovocem. Při vaření použijeme velký hrnec nebo je vaříme na dvakrát. Pokud nemají dostatek místa mohou se přilepit ke dnu. Knedlíky vhazujeme do vroucí vody.
Pokud nám zůstane ještě nějaké ovoce rozvaříme ho, osladíme oblíbeným sirupem nebo rozinkami a rozmixujeme. Touto ovocnou omáčkou knedlíky přelijeme.
Ingredience:
220g tofu natural
Pokud nám zůstane ještě nějaké ovoce rozvaříme ho, osladíme oblíbeným sirupem nebo rozinkami a rozmixujeme. Touto ovocnou omáčkou knedlíky přelijeme.
220g tofu natural
150ml
rostlinného mléka (sojového jogurtu)
150g
celozrnné hladké pšeničné mouky
100g
celozrnné ječné mouky
50g
kukuřičné mouky
60g
kokosového oleje (rýžového nebo slunečnicového)
špetka
soli
1KL
perníkového koření
1KL
skořice
vanilka
(nemusí být)
16 a
více rynglí (švestky nebo jakékoliv sezónní ovoce)
Javorový
sirup
Jak na to:
- Tofu rozmixujeme v nožovém mixéru, přidáme mléko,olej a promixujeme.
- Postupně přidáváme do mixéru mouky. Těsto vyndáme a ještě propracujeme na vále.
- Vytvoříme si z těsta hrubší váleček a nožem odkrajujeme 16 ks.
- Z kousků vytvoříme koule, které zploštíme a do každé vložíme jednu ryngli a vytvoříme opět koule.
- Vhodíme do vařící vody a povaříme 10-13 min. Použijte velký hrnec, nebo vařte na dvakrát, aby nedocházelo k přilepení.
- Zbylé ryngle rozvaříme v hrnci, osladíme javorovým sirupem a dochutíme skořicí, perníkovým kořením a vanilkou. Koule přelijeme touto omáčkou, popřípadě posypeme mletými oříšky, kokosem nebo mandlovými lupínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat