středa 10. září 2014

Datlová nutela


Velmi sladká, ale zato skvělá nutela. Na jejíž přípravu nám postačí jenom datle a kakaový prášek.





Datle jsou pro své složení skvělé pro doplnění energie při fyzických aktivitách. Obsahují vysoké procento (70%) sacharidů v sušeném stavu. Jsou bohaté na draslík, vápník a hořčík.
Datle také obsahují vysoké množství tryptofanu, který se v těle přeměňuje na melatonin - spánkový hormon.



Datle si předem namočíme, abychom je snadno rozmixovali na hladký krém. Přidáme kakaový prášek a dobrota je hotová.


Pokud budeme chtít nutelu zjemnit, přidáme banán a oblíbenou čokoládu.



Nutelu skladujeme v lednici, kde nám vydrží týden. Ale většinou je hned pryč.


Ingredience:

150g datlí
3ČL kakaového prášku
voda

Dále dle chuti:

1 banán
kvalitní čokoláda
kakaový prášek

Jak na to:
  • 150g datlí si namočíme nejméně na 2 hodiny do vody. Stačí aby byly datle ponořené. 
  • Poté vodu slijeme (nevylíváme) a datle rozmixujeme. Přidáme kakaový prášek,podle potřeby i trochu namáčecí vody, promixujeme a dobrota je hotová. 
Dále dle chuti:
  • Nutela se dá zjemnit přidáním banánu a hořké čokolády. 
  • Banán přimixujeme do datlové směsi s kakaovým práškem. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přimixujeme.
  • Nutelu uchováváme v lednici, kde nám vydrží týden.


Žádné komentáře:

Okomentovat